fbpx

Drone-inspektion

Den komplekse byggebranche

Den komplekse byggebranche har brug for at forenkle så mange elementer som muligt i et byggeprojekt. Ved hjælp af droner har man fundet en brugervenlig måde at nå dette mål.

Et byggeprojekt arbejder altid med korte deadlines. Tiden er bygherrens og entreprenørens værste fjende, så alt hvad der kan spare tid hilses velkommen. Det handler om at træffe de rette beslutninger på baggrund af bedst muligt indsigt i projektet for at optimere tidsplanen.

Med en kortlægning eller 3D scan foretaget fra luften med en drone, er det meget lettere for entreprenøren at foretage den bedste beslutning. Overflyvninger kan vise billeder i real-time og overvåge fremskridt på stedet over tid.

Inspektion af dit byggeri med droner

Bygkontrol udfører droneinspektioner af alle typer byggerier og leverer et komplet overblik over byggepladsens indretning, procesflow og materialer samt kvalitetssikring af ufremkommelige steder etc.
Droneoptagelser kan desuden bruges til at præsentere din bolig fra luften, hvis huset skal sælges.

Droner bliver oftere og oftere brugt til formål, hvor det er svært at komme frem uden specialudstyr.
De kan nemlig komme meget tæt på det, der skal inspiceres og dokumentere det meget præcist.

På den måde undgår man også materiel skade på bygningerne, hvis der skal kravles rundt på et tag eller hvis en lift kommer for tæt på og ødelægger noget.

Termografi med droner

Termografi kan afsløre isoleringsproblemer i byggeriet. Med en termografisk inspektion kan du finde kuldebroer og give et komplet overblik over bygningernes varmeudslip.

Det kan være en meget værdifuld viden, i forhold til mange bygninger, som er bygget til at holde en bestemt temperatur og derfor skal holde isoleringen intakt.

Det er dog ikke altid enkelt at komme til på taget af en bygning, en silo eller en tank. Mange steder kan det ligefrem være utilgængeligt for almindelig besigtigelse. Derfor bruger Bygkontrol droner til termografering af konstruktioner, for at afsløre varmeudslip.

Med et påmonteret termografisk/varmefølsomt kamera inspicerer vi bygninger og leverer en fyldestgørende fotorapport.

termografi med drone

Droneinspektion er den fleksible og omkostningseffektive løsning for byggebranchen

Tilsyn og inspektion af byggepladser er en stor del af vores virksomhedsvirke. Men ofte kan det være svært at få et overblik over en stor byggeplads når man står på jorden. For at få dette overblik benytter vi droner, som et “Øje i det Høje”, til at se byggepladsen i fugleperspektiv.

Droneinspektion er omkostningseffektivt og meget retvisende idet alle målinger foretages i 3D, med mindre der blot er tale om en overvågning.

Det forventes at der over de næste 5 år vil blive uddannet 7 gange så mange kommercielle dronepiloter efterhånden som teknologien bliver taget mere og mere i brug. Det er særligt industrier som landbruget, byggebranchen, overvågning, topografiske institutter samt inspektion og forsikring, som benytter sig af droneinspektion og overvågning.

Den billige og fleksible måde at få foretaget en hurtig overflyvning, en 3D scanning eller et luftfoto gør det enkelt at levere kortlægningstjenester, hvilket især er attraktivt for entreprenører og andre i byggebranchen.

Hvordan anvender byggebranchen droner til deres virksomheder?

Sammenligning af fremskridt i forhold til 3D BIM modeller og luftfotos.
Forbedret kommunikation mellem interne og eksterne interessenter.

Real-time opdatering af kort og fremskridt for alle uanset om de er på kontoret eller på byggepladsen.

Planlægning og opmåling med droner og 3D scannere gør arbejdet markant hurtigere, mere effektivt og mere nøjagtigt. I visse tilfælde er der også noget at hente på prisen.

Nøjagtigheden på 3D billeder fra luften består i millioner af punkter i punktskyer mod det antal man kan nå at skyde på samme tid fra jorden med almindeligt udstyr.

Overblik over materialer og materialebrug. Du kan hurtigt se om det er tid til at bestille flere materialer til projektet og dermed undgå flaskehalse i arbejdsgangen.

Sikkerheden forbedres med et overblik, da du kan se og planlægge hvor meget arbejde, det er nødvendigt at udføre på tage og andre stejle skråninger.

Undgå fejlbyggeri. Når den real-time, 3D-genererede punktsky overføres til projekteringen i Revit kan du sammenligne de to og se om der er bygget efter planen. Det minimerer fejl og sørger for at byggeriet overholder tidsplanen.

Droneinspektion af en andelsboligforening i forbindelse med udførsel af en vedligeholdelsesplan. Luftfoto
Taginspektion med drone

Inspektion af bygninger

Hvis en vindmølle, et kirketag eller en skorsten skal inspiceres kræver det normalt en medarbejder, der med store sikkerhedsforanstaltninger kravler op og kigger på det.

Men nu kan du benytte en dronepilot, som kan komme meget tæt på det, der skal inspiceres med sin drone, uden at bekymre dig om dine medarbejderes sikkerhed. Dronen indsamler data på et kort øjeblik og du sparer en masse tid på sitet.
Alt efter hvilket kamera, der er monteret på dronen kan der foretages 3D billeder, termiske billeder eller blot almindelig luftfoto.

En Dronegenereret 3D-model kan hjælpe til ved retsmedicinske inspektioner ved at give en omkostningseffektiv måde at rekonstruere hændelser på. Dette er også brugbart i forsikringsøjemed.