DGNB måler på en række kvaliteter. Udover miljøet, det sociale og økonomien, så omhandler certificeringsordningen også kvaliteterne proces og teknik samt områdets kvalitet.
Hver kvalitet rummer en række kriterier, som indikere i hvilken grad den pågældende kvalitet er opfyldt.
Den miljømæssige kvalitet udgør 22,5% af certificeringen. Kvaliteten omhandler alt det der har med klima og miljø at gøre. Det omhandler blandt andet livscyklusvurderinger af byggematerialer samt estimater på energi- og vandforbruget i bygningen.
Den økonomiske kvalitet udgør 22,5% af certificeringen. Det handler ikke bare om bygningens værdi nu og her. Det drejer sig også om levetidsomkostningerne, altså om hvad koster det at bygge, drifte og vedligeholde bygningen.
Den sociale kvalitet udgør også 22,5% af vurderingen i DGNB. Her vurderes blandt andet på indeklimaet, herunder luftkvalitet, akustik og visuel komfort. Men også brugerindflydelse, udearealer og adgangsforhold vægtes ligesom også arkitektur og kunst tæller med.
Den tekniske kvalitet udgør 15% af certificeringen. Kvaliteten rummer en række forskellige kriterier. Det gælder blandt andet brandsikring og sikkerhed, vedligehold og rengøringsvenlighed, nedtagning og genanvendelse samt miljøvaredeklarationer (EPD).
Den processuelle kvalitet udgør 12,5% af den samlede vurdering. For at opfylde kvaliteten skal dokumentation for kvaliteten i udførslen samt vejledning om vedligehold og brug af bygningen være på plads.
Områdets kvalitet udgør de sidste 5%. Kvalitetens formål er at vurdere selve byggegrunden og herunder at indkredse de udfordringer, som er forbundet med at bygge netop der. Kvaliteten tilstræber at finde den bedste placering til bygningen.