fbpx

Bygkontrol på Byggeriets Bæredygtighedsmesse

Endnu engang finder vi vejen til Jylland for at vise fremtiden frem for interesserede messedeltagere. Den 18.-19. april deltager Bygkontrol på Byggeriets Bæredygtighedsmesse, Building Green messen. Som udstiller ser vi frem til at møde mange spørgsmål omkring SCAN to BIM, som vi benytter i firmaet til dokumentation af løbende kvalitetssikring og byggeriets forløb.

SCAN to BIM er hovedingrediensen i den kvalitetssikring som Bygkontrol foretager. Scanningen bliver foretaget med en 3D scanner med utrolig stor nøjagtighed. Herefter behandles data og kan sammenlignes med den oprindelige 3D BIM model. Derved kan byggeriet følges scanning for scanning om det bygges korrekt eller om der sker fejl undervejs. Fejlene som oftest står for op til 5-10% af byggeriets omkostninger kan forebygges ved SCAN to BIM. På den måde kan man hurtigere opdage byggefejl end ved traditionelle metoder.

“Hvis ikke bygge- og anlægssektoren digitaliserer sig, må man forvente svære tider,” 

– Jesper Veber Jeppesen, Bygkontrol ApS

3D scanninger kan desuden benyttes til førregistreringer. Førregistreringen af eksisterende bygninger kan også bruges til at bestemme det præcise areal, som blandt andet kan bruges til opmåling for rengøring eller vedligehold.

Det er også vigtigt at førregistrere inden renovering, for at sikre sig at alt er som det skal være samt for at dokumentere, hvordan det ser ud inden arbejdet går igang.

Mød os på messen

Bygkontrol vil gerne invitere entreprenører, ingeniører og arkitekter til at se på muligheden for at spare store summer på omkostningerne til fejlbyggeri.

Samtidig skaber det et bedre overblik og en absolut forbedret kvalitetssikring.

På messen vil vi også præsentere vores spin-off virksomhed ConAid Construction Analytics. Denne virksomhed er sat iværk for at udvikle en softwareløsning, som skal kunne opbevare og analysere de data der skabes i den punktsky som 3D scanneren frembringer.

Kort sagt er ConAid en digitaliseret dokumentation af kvalitetssikringen i byggeriet, som sikrer mindre ressourcespild og dermed et mere bæredygtigt byggeri.

Læs mere om Building Green messen her.

Håber vi ses på messen.

Del artiklen med en du kender...