fbpx

3D scanning og mapping bringer byggebranchen ind i fremtiden

Byggebranchen er på vej ind i en tid med mere digitalisering og her er blandt andet 3D scanning og mapping en meget tidsbesparende faktor, som også sikrer at fejl i byggeriet minimeres.

Bygkontrol har fokus på at digitalisering er vejen frem for byggebranchen i forhold til at optimere kvalitetssikring, opmåling og projektering i 3D. Derfor har Jesper Veber Jeppesen grundlagt søsterfirmaet ConAid Construction Analytics.

Som et innovativt pust i byggebranchen finder vi løbende løsninger, som kan forbedre arbejdsgange og minimere omkostningerne. Jo større et projekt der er tale om, desto større potentiel besparelse ved brug af teknologiske og digitale værktøjer.

3D scan to BIM er fremtiden inden for førregistrering og kvalitetssikring.

Mange arkitekt- og ingeniørvirksomheder har udfordringer når de skal opmåle eksisterende bygninger, som skal renoveres. Alt for meget tid går med at tage ud til bygningen og måle manuelt med fx en punkt lasermåler, for derefter at indsætte målene på en håndskitse, hvor udfordringen er at registrere søjler, bjælker og udsparinger. Ofte må opmåleren derfor flere gange ud til den samme bygning for at måle efter.

Den mindste fejl kan koste dyrt og derfor kigger mange efter en professionel løsning, der kan gøre opmålingerne enklere og mere tidsbesparende og som kan danne grundlag for den efterfølgende optegning og BIM Model i Revit, som jo også er en manuel proces, men som er enkel hvis grundlaget også er I 3D.

Således giver Scan To BIM giver arkitekter og ingeniører et præcist projektgrundlag at arbejde ud fra. Vi kan levere scanningen som en punktsky, som der kan projekteres efter eller vi kan levere en BIM model fra informationsniveau LOD 100 til LOD 500, alt efter behov. Typisk levere vi BIM Modellen i henhold til LOD 200.

Højteknologisk udstyr

Bygkontrol råder over en af de nyeste og mest højteknologiske 3D laserscannere på markedet, som kan scanne et større lokale i realtime i 3D i løbet af ganske kort tid. Det er markant mere effektivt end gamle manuelle metoder. I nogle tilfælde kan der scannes op til 3000 m2 i løbet af en enkelt dag. Herefter kan processeringen af scanningerne gennem softwaren samles til en fil og leveres i løbet af et par dage.

Scanningerne har en præcision på under 1 mm på en afstand af 70 meter.

I forbindelse med udviklingsprojektet ConAid med kvalitetssikring i byggeriet, søger vi samarbejde med byggeaktører til udvikling og afprøvning.

Vi søger desuden nybyggeri fra 2000 kvm og større.

Se mere på: www.conaid.eu

3D scanning og mapping til Revit. Kan bruges af arkitekter, entreprenører, bygningskonstruktører og alle andre i byggebranchen, som har brug for præcis opmåling af bygninger.

Del artiklen med en du kender...