fbpx

TILBUDSINDHENTNING

Udarbejdelse af udbudsmateriale

Tilbudlister og udbudsbreve

Tilbudsindhentning er ikke bare at ringe til en håndværker og så får du et tilbud. Det kræver at hele opgaven beskrives i både udbudsbreve og tilbudslister.

Når du skal indhente tilbud fra entreprenører og håndværkere, gælder det om at være så specifik og beskrivende som muligt. Det er vigtigt at forventningsafstemme og sørge for at alt er beskrevet så tydeligt som muligt ned til mindste detalje. Både med tegninger og tekst.

Der skal udarbejdes både tilbudslister og udbudsbreve til alle entreprenører og håndværkere, som kontaktes, for at de kan afgive tilbud på samme grundlag. Der skal være beskrevet hvad og hvor meget der skal bruges i udbudsbrevet og derudover oprettes en tilbudsliste over alle de materialer som skal bruges.

Jo mere detaljeret og tydelig du kan beskrive det, desto mere specifikt tilbud får du. Ud fra et detaljeret udbudsmateriale kan de udarbejde et tilbud der ikke vil afvige meget fra den endelige omkostning.

Udover en udførlig beskrivelse af udbudsmaterialet er det vigtigt at have en tidsplan for forløbet.

Spørgsmålet er også her hvornår på året du har tænkt at få udført dit byggeprojekt? Skal det være i løbet af sommerferien, hvor du selv kan være lidt mere med i processen? Eller du foretrækker at der bliver bygget løs mens du arbejder, så du kan nyde det færdige arbejde i sommerferien? Eller måske egner arbejdet sig til sidst på efteråret når vinteren sætter ind.

Det vigtigste er at tidsplanen ikke rammer ind i nogle planlagte arrangementer for dit eget vedkommende. Hvis der er overlap kan du ikke benytte huset på grund af byggeriet. Sørg derfor for at få lavet en tidsplan, som definerer den periode du planlægger at få byggeriet udført.

Bemærk at det kan være en stor fordel at have en byggeleder med på sidelinjen, til at holde hånd i hanke med at håndværkerne overholder tidsplanen. Samtidig holder byggelederen også styr på at alle byggeriets faser bliver udført i den rette rækkefølge. Så opstår der ikke flaskehalse så byggeriet må ligge stille alt for længe før den næste fase kan begynde.

Planlægning og visualisering

Mødefaser - Hvad kommer der til at ske?

Afklaring

Vi får styr på ideerne og får dem skrevet ned.

Visualisering

En skitsetegning eller en 3D visualisering af dine planer.

Forventningsafstemning

Vi afstemmer forventningerne i forhold til dine drømme og ideer.

Byggeriets mødefaser - Afklaring visualisering og forventningsafstemning