fbpx

Førregistrering

Førregistrering

Som arkitekt på et renoveringsprojekt er førregistrering en af de vigtigste elementer, for at kunne levere en korrekt tegning af det eksisterende.

Vi hjælper dig med førregistreringen ved brug af 3D scanning til præcisionopmåling.

Klik på videoen og se hvad vi kan hjælpe dig med.

Opmåling og optegning af komplekse byggerier

Komplekse byggeprojekter og renoveringer som nedenstående eksempel kræver meget lang tid at måle op med de traditionelle metoder.

Derfor bruger Bygkontrol 3D scanning til førregistrering, så arbejdsbyrden lettes og opmålingen bliver præcis ned til 0,8 mm på en afstand af 25 meter.

Eksemplet er et renoveringsprojekt for Olav de Linde på Odense Havn, hvor en gammel kornsilo skal bygges om til et kontorfællesskab for en IT-hub.

Projektet er optegnet i bygningsinformationsniveau 2, men da alle mål på bygningen er samlet i scanningen kan den optegnes i mere dybdegående bygningsinformationsniveauer.

Punktsky

Kompleks punktsky i Revit fra førregistrering

Optegning i Revit

Visualisering af kompleks bygning optegnet i Revit ud fra punktsky baseret på 3D førregistrering

Ofte stillede spørgsmål

Ved opmåling af komplekse byggerier er det en tidskrævende proces at måle op i hånden. Desuden risikerer man at glemme nogle mål, så man skal ud på ejendommen igen. 

De mål man tager skaber ofte kun grundlag for at kunne tegne op i bygningsinformationsniveau 2, som blot viser de grove træk på bygningsdelene.

Ved at måle op med en 3D scanner er alt data samlet i en punktsky uanset kompleksitetsniveau. Det er derfor muligt at optegne ejendommen i alle bygningsinformationsniveauer uden at skulle ud og måle op igen.

 

Typisk vil en 3D scanning ikke koste meget mere end hvis man selv skulle måle det op.

Tiden du selv bruger er bedre givet ud på andet arbejde. Jo højere kompleksiteten er på projektet, desto mere giver det mening med en 3D scanning.

Se priseksempler her.

Det varierer alt efter kompleksitet. En scanning af en tom lagerhal med ganske enkle spærkonstruktioner tager ikke så lang tid, som en scanning af en bygning med mange søjler og rum. Det er antallet af scanninger der, som udgangspunkt, bestemmer hvor lang tid projektet tager.

Ja. Vi tegner gerne filen op for dig. Det er typisk i Revit vi tegner.

Kontakt os for at høre nærmere om en løsning der passer til dig.

Vi drikker meget gerne en kop kaffe med dig så vi kan finde samarbejdsmuligheder.

Send os en besked, hvis du ønsker at booke et uforpligtende møde.

Bygkontrol - Dokumentation i byggeriet