fbpx

3D scanning og mapping

Spar tid og penge på opmåling og fotoregistrering.
Vælg Bygkontrol som din samarbejdspartner til kvalitetssikring af dine entrepriser og projekteringer.
Vi sørger for at kvalitetssikringen er i top!
Målinger med 3D scanner har en usikkerhed på under 1 mm over en afstand på 70 meter. Samtidig er processen utrolig hurtig og du kan handle på byggefejl før det er for sent. Se dit byggeprojekt i 3D i realtime.Førregistrering

Førregistrering
Alt for meget tid går med at tage ud til bygningen og måle manuelt med upræcise værktøjer, for derefter at indsætte målene i en fil i Revit.

Ofte må opmåleren ud to gange indenfor kort tid til den samme bygning for at måle efter. Hvis der er en søjle midt i rummet kræver det en masse ekstra målinger, som også har usikkerheder.

Opmålinger med 3D scannere til førregistrering og "as built" scanninger til løbende registreringer under udførelsen gør det nemt og ligetil at fotoregistrere og i sidste ende dokumentere byggeprocessen.

As built

As built
Under et byggeforløb er det vigtigt at holde øje med og få et overblik over om byggeriet følger de originale tegninger, der er lavet som BIM model af arkitekten. Sædvanligvis finder man ud af for sent at der er lavet en byggefejl. Dermed forsinkes byggeriet og man skal bruge flere ressourcer på at udbedre fejlen.

Ved at foretage løbende registreringer af byggeriet med en 3D scanner, kan man sammenligne byggeriet og BIM modellerne realtime. På den måde kan man sikre sig mod byggefejl inden de løber løbsk og sparer en masse ressourcer og tid.

Dokumentering

Dokumentering
Den mindste fejl kan koste dyrt og derfor kigger mange efter en professionel løsning, der kan gøre opmålingerne enklere og dokumenteringen mere tidsbesparende.

Da manuel opmåling tager forholdsvis lang tid, er det også en større omkostning i et byggeri. Meget af det arbejde der foretages i en opmåling er manuelt arbejde. Den efterfølgende behandling i Revit er også meget manuel, da alle mål skal indtastes.

Dette giver arkitekter og bygningskonstruktører et markant større arbejdspres og bygherren får en stor udgift til selve opmålingen og dokumenteringen.

Kvalitetssikring

Kvalitetssikring i 3D
Velforberedt projektering og løbende kvalitetssikring er altafgørende for om et projekt kan gennemføres på bedste vis.

Mange arkitektfirmaer, landmålervirksomheder og entreprenører har store udfordringer når de skal gennemføre projekteringer og entrepriser. Ting tager tid hvis det skal gøres ordenligt og projektering, planlægning, kvailtetssikring og udformning af et byggeprojekt tager utrolig lang tid.

Det betyder også at mange af de store omkostninger ligger i planlægningsfasen, projekteringen, førregistreringen samt opmålingen af byggeriet.
Bare det at få en landmåler ud og vælge det helt rette fixpunkt er en bekostelig affære.

 • Granskning af opgave

  Bestemmelse af hvor placering for at tage 3D billederne samt opgavens tidsforløb.
 • Onsite scanning

  Løbende registrering af byggeriet. Selve opgaven udføres
 • Behandling af data

  Data samles i en fil og uploades til Revit. Rensning af punktskyer og bearbejdning af den rå fil.
 • Eksport

  Eksport af fil til det format, som kunden ønsker. Mulighed for ren rå data.
 • 3D modellering

  Optegning af data i Revit. Et muligt tilvalg.

3D scanning og mapping bringer byggebranchen ind i fremtiden


Mange arkitektfirmaer har udfordringer når de skal opmåle bygninger. Alt for meget tid går med at tage ud til bygningen og måle manuelt med upræcise værktøjer, for derefter at indsætte målene i en fil i Revit. Ofte må opmåleren ud to gange til den samme bygning for at måle efter. Hvis der er en søjle midt i rummet kræver det en masse ekstra målinger, som også har usikkerheder.
Den mindste fejl kan koste dyrt og derfor kigger mange efter en professionel løsning, der kan gøre opmålingerne enklere og mere tidsbesparende.

Byggebranchen er på vej ind i en tid med mere digitalisering og her er blandt andet 3D scanning og mapping en meget tidsbesparende faktor, som også sikrer at fejl i byggeriet minimeres. Bygkontrol har fokus på at digitalisering er vejen frem for byggebranchen i forhold til at optimere kvalitetssikring, opmåling og projektering i 3D. Derfor har Jesper Veber Jeppesen grundlagt søsterfirmaet ConAid Construction Analytics.
Som et innovativt pust i byggebranchen finder vi løbende løsninger, som kan forbedre arbejdsgange og minimere omkostningerne. Jo større et projekt der er tale om, desto større potentiel besparelse.

Da manuel opmåling tager forholdsvis lang tid, er det også en større omkostning i et byggeri. Meget af det arbejde der foretages i en opmåling er manuelt arbejde. Den efterfølgende behandling i Revit er også meget manuel, da alle mål skal indtastes. Dette giver arkitekter og bygningskonstruktører et markant større arbejdspres og bygherren får en stor udgift til selve opmålingen.

Højteknologisk udstyr til udlejning


Vi råder over en af de nyeste og mest højteknologiske 3D laserscannere på markedet, som kan scanne et større lokale i realtime i 3D i løbet af ganske kort tid. Det er markant mere effektivt end gamle manuelle metoder. I nogle tilfælde kan der scannes op til 3000 m2 i løbet af en enkelt dag. Herefter kan processeringen af scanningerne gennem softwaren samles til en fil og leveres i løbet af et par dage. Scanningerne har en præcision på under 1 mm på en afstand af 70 meter.

I forbindelse med udviklingsprojektet ConAid med kvalitetssikring i byggeriet, søger vi samarbejde med byggeaktører, IT- og dronespecialister til udvikling og afprøvning.
Vi søger desuden nybyggeri fra 2000 kvm og større, samt software- og dronespecialister.
Se mere på: www.conaid.eu